Beej-ov vodič za mrežno programiranje

Prethodno

 

 


9. Objava i poziv u pomoć

Eto , to je bilo to. Nadam se da je bar nešto od svih ovih informacija bilo precizno i prenosivo, i iskreno se nadam da nema nekih grešaka da se vide iz aviona. Dobro, naravno da ih uvijek ima.

Tako, neka ovo bude upozorenje! Žao mi je ako su ti neke nepreciznosti ovdje prouzrokovale bilo kakvu muku, ali jednostavno ne mogu biti odgovoran za takve stvari. Vidiš, ne stojim niti iza jedne jedine riječi ovog dokumenta, formalno govoreći.Cijela priča i sve rečeno bi moglo biti potpuno i sve pogrešno!

Ali najvjerovatnije nije. Ipak, proveo sam mnoge sate baveći se ovim, i sproveo u djelo nekoliko TCP/IP mreža, napisao neke programe za igranje višekorisničkih igara preko mreže i tako dalje. Ali nisam Bog za sokete. Ja sam samo običan neki tip.

Usput, ako bilo ko ima neke konstruktivne (ili destruktivne) kritike u vezi ovog dokumenta, neka mi pošalje poruku na <beej@piratehaven.org> i pokušaću da uradim najbolje što mogu.

Ako se pitate zašto radim sve ovo, pa, radim to za pare. Ha! Ne, stvarno, uradio sam to jer su mi mnogi ljudi postavljali pitanja vezana za sokete i kad im kažem da sam razmišljao o pisanju stranice sa svim informacijama o soketima, oni kažu "super!" Pored toga, mislim da će propasti svo ovo teško naučeno znanje ako ga ne podijelim sa drugima. Ispostavlja se da je web savršena stvar. Preporučujem svima da rade slične stvari kad god mogu.

Dosta priče – hajde na pisanje programa! ;-)


Prethodno

Glavna strana

 

Uobičajena pitanja